ne-am obisnuit sa afirmam ca nu putem renunta la produsele absolut necesare ce raspund unor nevoi primare ale noastre doar de dragul ecologiei. ca ele au fost create spre a fi folosite si cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. dar nu uitati ca procesul prin care au ajuns sa existe include creativitatea si inovatia.
cel mai bun exemplu: scutecele.
s-a dus de mult vremea in care amaratele mame spalau de zor scutece din bumbac, le fierbeau si le calcau pentru a distruge microbii facandu-le refolosibile. era moderna a introdus scutecul de plastic. de unica folosinta, usor de manevrat, nu necesita efort, relativ ieftine (fata de metoda traditionala: apa, curent electric, detergenti buni, timp).
dar POLUANTE! vorbim de plastic. numarul mare de scutece folosite pentru un bebelus il transforma in unul din cei mai "eficienti" poluatori intr-un timp foarte scurt. timpul indelungat necesar pentru dezintegrarea plasticului are ca efect adevarate mormane de scutece urat mirositoare.
desi multi ani au fost considerate unica solutie, inovatia a facut posibila eliminarea dezavantajului dar pastrarea beneficiilor castigate. s-a inventat scutecul din bumbac. 100% reciclabil. se dezintegreaza foarte repede astfel incat durata de "viata" a unui scutec folosit se reduce considerabil.
si pentru ca ideea e abia la inceput, costa. dar faceti un calcul realist si apoi luati hotararea: care este pretul pe care il vom plati cu totii pentru nepasarea noastra sau un moment de zgarcenie materiala?
Venitul minim de bază, PSD, Waze - despre conflicte ireconciliabile
-
Elvețienii tocmai au avut referendum legat de adoptarea unui venit minim de
bază de 2500 de franci pentru toți cetățenii. Inițiativa a fost respinsă
într-...
Acum 8 ani